Breddels Consultancy B.V.

07-04-2010: Europese AanbestedingVandaag is een eerste stap gezet om een architectenbureau toe te voegen aan de projectorganisatie voor het realiseren van een brede school in het centrum van Helvoirt . Er zijn door de selectiecommissie door beoordeling van de zogenaamde 'moonboards' een vijftal architectenbureaus geselecteerd. Deze vijf bureaus zullen elk meedingen naar de uiteindelijke opdracht (in de gunningsprocedure) om een sportzaal met een brede school te ontwerpen. 16 juni 2010 is de presentatie gepland van de vijf geselecteerde bureaus.

Voor een onderhandse Europese Aanbesteding is gekozen om door middel van vooraf opgestelde criteria een vijftal bureaus te kunnen selecteren. Deze bureaus hebben laten zien welke ervaring zij hebben met scholenbouw, brede scholen in het bijzonder. Daarnaast is gevraagd naar de kwaliteiten van de bureaus.

In de gunningsfase zal beoordeeld worden welke van de vijf bureaus het beste aansluit op de vraagstelling om binnen de dorpskern Helvoirt een best passend complex te ontwerpen.

De beoordelende commissie bestaan uit een drietal 'bloedgroepen'.

De eerste is een afvaardiging van Welstand en de stedenbouwkundige, die de beeldkwaliteit zullen bewaken; een tweede zijn de toekomstige gebruikers van de school, die de functionaliteit in de gaten houden; de derde is een afvaardiging vanuit het college van de gemeente Haaren, die als eigenaar en initiatiefnemer het proces begeleidt.>> Kijk hier voor een overzicht van alle nieuwsberichten