Breddels Consultancy B.V.

Akkoord gemeenteraad op het Centrumplan HelvoirtHAAREN - De gemeenteraad van Haaren is akkoord gegaan met de financiering van het centrumplan voor Helvoirt. Daardoor kan worden begonnen met het maken van concrete plannen voor een nieuw zorgcentrum, een basisschool en sportzaal in het centrum van Helvoirt. Voor het plan is een investering nodig van 8,8 miljoen euro. De raad had twijfels of zorginstelling 't Heem, die het nieuwe zorgcentrum bouwt, haar verplichtingen wel nakomt. Bij het centrumplan voor Haaren haakte 't Heem onlangs onverwacht af, waardoor dit plan niet doorgaat. Unaniem voor Uiteindelijk stemden alle partijen voor het voorstel. Dat betekent dat na jarenlange discussies nu een concreet plan gemaakt kan worden.

Vanaf juli 2009 is Breddels Consultancy als projectleider verbonden aan de centrumplanontwikkeling van Helvoirt. Na een lange zoekperiode leken de initiatieven in 2009 op te drogen. Echter samen met de gemeentelijke organisatie, Bouwfonds en 't Heem zijn plannen door Ruurd Breddels verder uitgewerkt.

In december 2009 zijn randvoorwaarden en kaders aan de Raad gepresenteerd en is gekozen voor de uitwerking van een variant, waarbij de locatie D'n Inbreng en het verenigingsgebouw vooralsnog niet opgepakt zouden worden. Wel ging de sportzaal , de brede school, het woonzorgservice centrum De Leyenhof en het openbaar gebied door.

De plannen zijn daarna verder vorm gegeven in nauw overleg met betrokken partijen, zoals de toekomstige gebruikers van de brede school. Gaandeweg is de uitrukpost van de brandweer er nog bijgekomen. Ook de ontwikkeling op het Vincent van Goghplein is door de ontwikkelaar Bogor verder uitgewerkt.

Al met al is er gisteravond een belangrijk besluit genomen, waarbij de Raad haar vertrouwen gaf aan de projectwethouder Eric van den Dungen.

Voor Ruurd Breddels zit de klus er nu op. Maarten School gaat als nieuwe projectleider de projectdelen verder begeleiden en binnen gestelde budgetten vormgeven. Gestart wordt door Maarten vanaf het schetsontwerp van de brede school en vanaf het voorlopig ontwerp van het openbaar gebied.Bron: Brabants Dagblad 22-4-2011

>> Kijk hier voor een overzicht van alle nieuwsberichten